Hamlet

  
Idag har jag varit spontan utanför mina egna gränser. Har också sett till att jag kan skriva in utlandstraktamente i reseräkningen. När jag hoppade av bussen efter dagens varuhusbesök, i en stad med närhet till utlandet, fick jag syn på båten till sydligare breddgrader eller i alla fall västligare ländgrader. Varför åker inte jag med den? tänkte jag. Gick fram till biljettluckan frågade om priset…

-Ska du gå av när du kommer fram?

-Ööh, ja.

-Då kostar det 67:- tur och retur.

-Om jag inte går av då?

-35:-

Nån gång kanske jag testar att inte gå av men just idag tyckte jag det var lämpligt att helt och hållet genomföra utlandsresan. Gissar att det inte heller helt hade räknats om jag inte gått av.

För att komplettera själva utmaningen i det hela gick jag in på ett ställe och beställde typisk, lokal mat och dryck. Jag kämpade tappert både med ölen och smörrebröden. Det var gott men pepparrot är ingen värdig människoföda och den som nån gång fick för sej att lägga gurka i blöt i saltat vatten med ättika borde kölhalas.

Efter enochenhalv timme frågade jag en infödd efter vägen tillbaka till båten, där jag kunde jobba lite (för reseräkningens skull).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: