Sant del 1

När jag var liten var somrarna varmare, längre och aldrig att det regnade. Jo, vänta, en gång måste det ha regnat för det fanns sköna varma vattenpölar som jag doppade mej i. Ja eller rullade. Gött va de. På den tiden, strax efter krita men ändå före Hedenhös, smälte asfalten när det blev riktigt varmt. Mjukt och skönt att gå i…
När jag lärt mej simma så fick jag äntligen bada hur mycket jag ville, enda kravet hemifrån var att jag inte fick bada ensam, en kompis måste vara med. Samma regler gäller idag när jag är hemma och hälsar på, pappa är noga med det. Jag fuskar bara lite, ibland, väldigt sällan faktiskt eftersom det är en riktigt bra regel.
Vintrarna var vitare, kortare och det hände att det var så kallt att Grumsedammen frös så det gick att åka skridskor. Lyx, för normalt var att man fick åka på smådammarna i bergen, gick inte att få upp nån bra fart där. Grumsedammen däremot var stor. På den vackra Söderhavsö jag är uppvuxen på var det faktiskt lite klent ställt med vintrarna så det är inte konstigt att min uppfostran i skidåkningens ädla konst inte blev så särskilt frack.
Jag kan iallafall cykla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: