Helt enkelt!

Ibland blir jag fundersam över hur människor tänker. På Facebook dyker det med ojämna mellanrum upp jämförelsebilder på kvinnor (har hittills inte sett några på män) där ena bilden visar några väldigt smala kvinnor och den andra bilden några med ettpartre kilo till på sej. Bildtexten går ut på att mer kilo är bättre än färre.

Om jag direkt ska gå i fällan och uttala mej om de tre som faktiskt ser sjukligt smala ut, vi förutsätter att de har nån typ av ätstörning. Är det isåfall ok att lägga ut bilder där vi jämför sjuka människor med friska och hurrar för det friska? Som om sjuka kan välja…
Men eftersom jag utifrån vad jag ser inte har nån aning eller utbildning på att bedöma vilka som är sjuka eller friska så hoppar jag över den fällan.

Det jag vill ifrågasätta är det ständiga jämförandet, varför måste det hela tiden bedömas, ifrågasättas hur någon ser ut. Det är inte så enkelt…tjock, smal, lång, kort, blond, brun, vit, svart…det är mycket som ska stämma. Man kan vara helt säker på att oavsett hur man ser ut så har någon en åsikt som helt enkelt måste ut. Konstigt. Eller så är det busenkelt…

Om vi istället för att jämföra oss själva och andra hela tiden skulle satsa på att ge kärlek så tror jag det skulle ge bättre effekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: